Димитар Мечкаровски, еден од нашите најдобри судии во историјата во самостојна Македонија, кој пред само неколку месеци се пензионира и стави крај на својата долга и успешна судиска карира, е избран за нов член на Судискиот одбор при Фудбалската Федерација на Македонија.

Тој доаѓа на местото на досегашниот член Ѓорѓи Гоцевски. Инаку ова тело брои пет членови, а сега во него се Емил Божиновски, Зоран Петковски, Илир Сеља, Марјан Ристевски и новиот член Димитар Мечкаровски.

sportmedia.mk