Веднаш по поразот од Хајдук, Симон Рожман си замина од Ријека. Поднесе оставка, која управата му ја прифати, и сега Дарко Велковски добива нов предводник.

Рожман во Ријека дојде во 2019 година. Дарко Велквоски под негово водство беше стандарден кога беше здрав, односно кога не беше повреден.

Горан Томиќ денеска беше провомовиран во нов тренер на хрватскиот освојувач на Купот.

sportmedia.mk