Хрватскиот фудбалски стручњак Ќиро Блажевиќ смета дека успех на просторите на Балканот не се простува, а во тоа води Србија.

– За овие простори важи една иста девиза – се ќе ти простам, но успехот нема! Па вие Србите прваци сте во тоа! Нема како вас во светот. Човек ќе освои се, а вие го менувате и носите некој левак (Младен Крстајиќ з.а.) Вие сте исти како нас по кнцентрат на таленти, но ние постигнуваме резултати, а вие никако на зелена гранка – рекол Блажевиќ во интервју за неделникот “Експрес“.

Се осврнал на “тренерот на сите тренери“ и на доаѓањето на Драган Стоиљковиќ Пикси на местото селектор на “орловите“.

– Уверен сум дека ќе постигне успех бидејќи беше генијален играч. Мислам дека после се репрезентацијата на Србија е во вистински раце – порачал Блажевиќ.