“Инсистирањето на УЕФА за чартер летови првично поврзано со 90 % од билетите го натера клубот да врати дел од билетите. Не е исплатливо да се поминат 24 часа во Португалија со тестови на КОВИД-19 и дополнителни трошоци”. Продажбата на билети до 400 евра за финале со ограничен пристап со непотребно патување е скандалозна, кога имаше очигледни опции натпреварот да се игра поблиску до дома“, – велат од здружението на навивачи на клубот.

Вкупно 16.500 навивачи можат да присуствуваат на стадионот „Драгао“ во Порто.

sportmedia.mk