Ниту голманот Дејан Силјановски напролет нема да биде дел од тимот на Борец. Иако тој неодамна му се приклучи на клубот, сепак, по новонастанатата ситуација, и неизвесноста околу велешката фудбалска гордост и чуварот на мрежата одлучи да си замине.

Во серијата на заминувања, како на пример, Никола Ристески, Марјан Ристовски, Никола Прелчец, Никола Радовиќ, Марио Станковски, сите од ред стандардни првотимци, сега на ред доаѓа да биде ослабена и голманстака позиција.

Најавен е трансфер на Андреј Ефремов, ќе видиме дали истиот ќе се реализира, а во меѓувреме тука е Мики Ѓоргиевски. Во следните ден два, ќе видиме што ќе се случи и со овие два искусни голмани.

 

sportmedia.mk