Аргентинскиот стратег Марсело Биелса ја посочи болната вистина не само во денешниот фудбал, туку и во денешниот свет. Идејата за формирање на Суперлигата е стопирана, но раководителите не се откажуваат од неа. Порано или подоцна ќе успее. Биелса ја кажа суровоста на модерниот свет кои се одразува и на фудбалот.

Она што се случува не ме изненадува. Во секоја сфера на животот, секој си мисли само за себе и не му е гајле другите. Во трката по што поголеми финансиски средства забораваат на се друго. Богатите стануваат побогати, слабите стануваа победни. Таква е ситуацијата и во фудбалот. Има многу структури кои треба да го спречат тоа. Да бидам искрен, не ме изненади тоа што се формира Суперлигата, затоа што тоа се случува во сите сфери во животот па зошто би било поинакво во фудбалот“, изјави Биелса кој е тренер на Лидс.

sportmedia.mk