Голем пожар избил на стадионот Сантијаго Бернабеу. Ударната вест од Мадрид за брзо се прошири низ мноштво фотографии и снимки од стадионот на Реал Мадрид каде избил пламен.

Се уште не позната причината која го предизвикала пожарот, и дали има повредени.

Од тоа што може да се види е дека на еден од деловите на конструкцијата на стадионот се гледа  пламен и густ чад кој се издига над „Сантијаго Бернабеу“, а снимките и фотографиите доаѓаат од Мадриџан каде од неколку објекти во градот ја следат ситуацијата.

Стадионот Реал Мадрид е во фаза на реновирање кое треба да биде готово за сезоната 2022-2023, но прва претпоставка е дека дошло до некои компликации при работењето.