Се надеваме дека после ова ќе си ја избричи главата.

Многу фудбалски клубови и репрезентации имаат ритуал низ кој поминуваат новодојденците. Некаде мора да се пее, некаде постарите колеги мора да смислат низ каков предизвик треба да помине засилувањата, а некаде млад фудбалер се потстрижува! Таква е практиката во бразилскиот гигант Фламенго, каде младиот фудбалер остана без поголемиот дел од косата пред да дебитира за првиот тим.

Вертон (19) во соблекувалната на сениорскиот тим на овој клуб, е потстрижен на многу специфичен начин, како да почнал да окелавува. Косата од страните на главата му била оставена додека на средината како “лустер“. Така добил една најсмешна фризура во историјата на фудбалот. Секако младиот фудбалер следните денови ќе го потстриже и останатиот дел од косата. Па да порасне постепено… Погледајтего видеото како изгледал после шишањето.

Инаку, ова било процес на иницијацијата, на млад офанзивец кој за прв пат бил приклучен на сениорскиот тим за натпреварот. Големиот талент на Фламенго бил повикан во првиот тим во пресрет на првенствениот натпревар со Форталеза, а неговите поискусни соиграчи решија да се забавуваат