Полицијата во Бар потврдила дека уапсила две лица заради тешки кражби извршени во Соборниот храм Свети Јован Владимир во Бар и црквата Св. Троица во Вирпазар во Црна Гора.

Во соопштението стои дека од слобода се лишени Т.П. (40) и В.Г. (38), државјани на РС Македонија.

Криминалната обработка изразува сомнежи дека овие лица планирале да извршат уште еден деликт на штета на Манастирот Острог, се вели во соопштението.