Се уште може да се слушнат дебати дали македонските граѓани подобро живееле во времето на поранешна Југославија на чело со Јосип Броз Тито.

На оваа видео снимка се гледа како македонското политичко раководство предводено од Лазар Колишевски и 150.000 скопјани го пречекале Тито при една од неговите ретки посети на Македонија.