Прес конференцијата на премиерот Зоран Заев и министрите Бектеши и Нуредини во селото Теново, во Општина Брвеница беше прекинат поради попладневна молитва.

Премиерот Заев, министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини  присуствува во Теново на официјалното пуштање во употреба на фотонапонска централа .

Рамазанскиот пост започна пред речиси една недела.

Многу земји со мнозинство муслимани воведуваат регулативи за коронавирус иако ограничувањата варираат многу, а на некои места се спроведуваат лабаво.

За време на месечниот Рамазан, муслиманите се воздржуваат од јадење, пиење, пушење и секс од зори до зајдисонце. Месецот е време за пост, богослужба и милосрдие.