Лажгото од влада пред година ипол ги манипулираше граѓаните дека ќе имаат два хеликоптери за медицинска прва помош, вели пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски како реакција на тоа што денеска премиерот Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче со хеликоптер на МВР беа во посета на Прилеп.

Милошоски вели дека за жал денес граѓаните имаат само здравствена несигурност, возат со часови до соседните држави за имунизација и секојдневно се борат за живот.

– Во меѓувреме Лажгото си лета со хеликоптерот на нивен трошок, потенцира Милошоски.

Денеска премиерот изјави дека таквата постапка била поради тоа што министрите имале обврски за да не губат време

📌Лажгото од влада пред година ипол ги манипулираше граѓаните дека ќе имаат два хеликоптери за медицинска прва помош❗
📌За…

Posted by Antonio Miloshoski on Friday, April 2, 2021