Дефинитивно охридските „изуми“ годинава го достигнаа врвот, овој пат со моментот дека дворот на охридската гимназија е претворен во паркинг. И да е иронијата поголема, тој е еден од подобрите зашто ај што е осветлен, и евтин е, иако во центарот на градот.

– 50 денари цело време, така вели дечкото што ќе ве пречека на рампата кај Гимназија.

Што реално е и супер во споредба со премиум паркингот на кој еден час чини 100 денари, ама малку е смешничко просторот кој за време на училишната година се користи како игралиште, место за дружби на учениците и сл. во лето да е паркинг.

Што е многу, многу е и кому му текнал изумов се надеваме дека нема да му текне следното лето и дворот да си претвори во градски паркинг.