Неофицијално дознаваме дека еден од приведените во денешната акција на ДЕА и МВР е возачот на Трајче Заев кој е братучед на Зоран Заев. Станува збор за Александар Ушилковски (во белата блуза на сликата) кој наводно бил фатен со дрога во вредност од 800 илјади евра, пишува Република.

Ако оваа информација е точнa, се наметнува прашањето дали МВР отвора војна со криминалот на кланот Заеви.

Информацијата доаѓа откако МВР се најде во во средиштето на скандалот Мафија каде познати нарко босови добивале пасоши со украден идентитет од луѓе од Струмица кои се блиски до премиерот.

Од МВР велат дека повеќе информации за акцијата ќе има во текот на денот бидејќи акцијата е се уште во тек.