Партискиот став на ВМРО-ДПМНЕ е дека преговорите со Унијата треба да почнат веднаш, изјави првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски кој денеска беше во посета на Гевгелија.

Според Мицкоски, Македонија веќе одмна ги исполни условите за почеток на преговорите со ЕУ.

„Преговори треба да се случат утре, а ЕУ треба да си го исполни ветувањето што му го даде на овој народ дека веднаш по исполнување на критериумите, со кои Зоран Заев нè понижи како народ и нација, ќе го отпочнеме патот кон полноправно членство“, рече Мицкоски.

Како што додаде, ова не се преговори за премиерот, туку за граѓаните.

„За овој народ посакувам ведрина, а тоа ќе се постигне ако ЕУ си го исполни ветувањето“, додаде Мицкоски.

makfax.com.mk