Србија последниве години е во врвот на добри економски, социјални и организациони резултати во Европа, и лидер во тие области на Балканот. Заслугите за тие успеси се припишуваат на српскиот претседател Александар Вучиќ и српската премерка Ана Брнабиќ.

Но, заслугите имаа поширок список. Познато е дека во областа на финансиите, државната администрација, јавната управа, катастарот… српската влада користи услуги на поранешни македонски министри и директори на државни и јавни претрпријатија од времето на владата на Никола Груевски и, практично, во голем дел ги копира македонските решенија кои сега му носат успех.

Од тие причини, Вучиќ има респект кон работата на Никола Груевски како македонски премеир, и не пропушти на негов, духовит и луциден начин, да ги потести и приземји Зоран Заев и Петре Пилегоив до сегашната власт дека немаат изграденои ништо и се фалат со прокетите од Никола Груевски.

Имено, Заев и Шилегов го прошетаа Вучиќ по скопскиот кеј и плоштад фалејќи се со новиот лик на Скопје, а Вучиќ, шеретски, ги праша: А када сте ово градили?

Петре Шилегов немаше храбрсот ни да го спомне Никила Груевски, туку како учениче фатено во препишување се вадеше дека е тоа “од проектот Скопје 2014…“. А проектот има и автори, и инвеститори… и власт заслужна за проектите.

Ова се 15-те НАЈЧИТАНИ ПОРТАЛИ ВО МАКЕДОНИЈА! Тие се јавното мислење