ВМРО-ДПМНЕ ќе одржи прес конференција на која како што беше најавено ќе се обрати потпретседателот на партијата Владо Мисајловски.

Инаку вчера партијата прогласи победа на локалните избори. Претседателот на партијата Мицкоски изјави дека надежта е родена, шансата за нова иднина народот ја зема во свои раце и дека од денес следува работа да се заврши работата.