Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ќе одржи прес конференција во 12:00 часот.

Претходно беше најавено дека ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе резолуција во Собранието, и ќе побара државен консензус за заштита на црвените идентитетски линии.

Според партијата, резолуцијата треба да ги дефинира клучните црвени линии во спорот со Бугарија, за јазикот, историјата и идентитетот.

Прес конференцијата може да ја следите тука