Скопјанец си ја заградил со столпчиња и сега сите негови соседи мора да кружат за да стигнат дома.

Станува збор за Љуба Ивановиќ во скопската населба Бутел 2, а според СДК тоа е без дозвола и сообраќајно решение.

„Некој решил дека улицата која го поврзува целото маало со главната улица Кемал Сејфула и е една од артериите за слободно движење на граѓаните со надворешноста, треба да се затвори, на диво. Улицата не е приватна сопственост. Тоа е јавна површина која треба да биде одржувана од Општината“, велат жители на улицата за СДК.

Порталопт пишува дека градоначалникот на Општина Бутел Велимир Смилевски изјавил дека инспекторите биле на терен и ситуацијата ќе се среди