На социјалните мрежи се појави видео направено во операциона сала, а на кое се гледа и министерот за здравство Венко Филипче. И ништо немаше да е спорно, ниту необично министерот Филипче да не беше во цивилка.

Имено, тој во операциона сала, за време на операција присуствува без основна медицинска опрема, а истовремено разговара и на својот мобилен телефон.