Вечерва Скопје гори, додека Шилегов покажува еклатантна неспособност.  Речиси 2 милиони евра вложи во набавка на противпожарна скала, а не може да изгасне опожарена трева, велат од Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје во соопштение до јавноста.

– Толку е непособен што водењето на градот го претвори во гол популизам, а кога има проблеми никаде го нема. Неспособноста ја надополнува криминогеноста, потенцираат тие.

Во соопштението се додава дека власта на СДСМ станува елементарна непогода.

– Апелираме на трезвеност на граѓаните и на зголемена претпазливост. Власта не е во состојба да помогне на граѓаните, велат од советничката група.