Обвинителката Вилма Рускоска потврди дека 5 мината кои се во бегство се нарко босовите а 22-ца уапсени во вчерашната акција се лица кои ја продавале дрогата.

Таа рече дека го чека извештајот од полицијата дали побегнатите ги нашле ако не обвинителството ке даде налог МВР да распише домашна и меѓународна потерница за истите.

Русковска ја отфрли можноста дека побегнатите може да ги уништат доказите затоа што како што рече во текот на едногодишното следење на овие групи тие обезбедиле докази за нивната вмешаност во производство и растурање на дрогата.