Според неделникот Фокус, директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска ќе добие висока партиска позиција на дигиталниот конгрес на СДСМ кој ќе се одржи во недела, а на кој треба да се избере ново раководство.

Најверојатно Лукаревска ќе ја замени Шекеринска на позицијата заменик претседател на СДСМ

Во комбинаториките за нови функции се спомнуваат и Венко Филипче и Оливер Спасовски како можни потпретседатели.