Судот ја прифатил жалбата поднесена Основното јавно обвинителство за одлуката Драги Рашковски да биде во домашен притвор, па, како што дознава радио Лидер, тој ќе биде префрлен во Шутка.

– Наместо дома, тој ќе биде префрлен во истражниот затвор во Шутка, пишува Лидер.

Жалбата била прифатена попладнево и се очекува поранешниот генерален секретар на владата и близок соработник на Заев да биде пренесен во Шутка уште денес.

Рашковски се товари за случај во кој злоупотребил државни пари и набавил софтвер чиј автор е и самиот. Софтверот не бил потребен на МВР.