Најавуваа и се фалеа дека ќе земат 900 милиони евра кредит со 1% камата. Им дадоа 250м евра обврзница со 3,75% плус ЕУРИБОР во висина од 1.8% е рамно на 5.55% камата.
 Тоа е сѐ што треба да знаете колку е способна и колку е почитувана владата на “нашата земја”!
#ВладаНаРМЕдиницаМеркаЗаНеспособност, пишува на Фејсбук Љупчо Пренџов.