Пожар избувна и во близина на градот Велес.

Според информациите пожарот е кај селото Дурутовец во непосредна близина на градот.

Според очевидците истиот доколку не се локализира наскоро би можел да претставува опасност за локалните населби кои ги има во непосредна близина.