Пожар има и во Гевгелија над  над казиното „Фламинго“, во близина на автопатот и ГП Богородица.

Како што се дознава во близина има и бензинска пумпа, но засега времето е мирно и нема ветер.

На терен се противпожарните екипи, а според информациите гори градската депонија. Ова го јавуваат од невладината организација „Спас за Гевгелија“.

Жителите бараат помош од градоначалникот, а како што е соопштено има пријава и до Државниот инспекторат за животна средина.