Катица Јанева е спроведена од домашен притвор на издржување казна затвор во затворот „Идризово“. Основниот суд во Гевгелија го издаде налогот со кој екс обвинителката на СЈО, Катица Јанева ќе ја издржува 7-годишната казна затвор.

Катица Јанева е осудена во предметот „Рекет“ за Злоупотреба на службената положба.

Вчера доцна попладне во Идризово беше однеен и Бојан Јовановски, кој е осуден на 9 години за перење пари и рекетирање.