Уште еден штаб на партија која учествува на изборите во Прилеп вечерва, спротивно на законите, беше забележан отворен, со што директно се прекршува изборниот молк. Пред штабот беше забележан и Горан Сугаревски, кој одби да одговори на прашањето на новинарот на Инфомакс, Милош Милошевски, зошто штабот е отворен и зошто се прекршува изборниот молк.

Сугаревски без да објасни зошто е отворен штабот продолжи со започнатито телефонски разговор

Милошевски, се обиде да добие одговор и од останатите присутни, кои не одговорија, туку само го прашаа кој е и што е и се повлекоа во просториите на штабот.