Иницијативниот одбор за свикување на Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, ja информира јавноста дека донел одлука за одложување на конгресот закажан за 28 март во Скопје.

Како што велат од оборот, ваквата одлука е донесена заради влошената епидемиолошка состојба и доцнењето со техничките подготовки.

„Навремено ќе ги информираме делегатите и јавноста откако ќе се утврди новиот термин“, се наведува во краткото соопштение во врска со одлагањето.

Иницијативниот одбор претходно побара оставка на лидерот на партијата Христијан Мицкоски и избор на ново раководство преку вонредниот конгрес.

 

makfax.com.mk