Одредени уште 30 дена притвор за бизнисменот Орце Камчев. Одлуката ја донесе Кривичниот суд по барање на Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција. На Ратка Камчева ќе ѝ се одземат пасошите, а Ненад Јосифовиќ еднаш неделно ќе треба да се јавува во судот.

„ Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција, постапувајќи по предлогот, утврди дека се уште постојат основите од чл. 165 ст.1 т.1 од ЗКП и донесе решенија со кои го прифати предлогот на Јавниот обвинител и го продолжи притвор на Ј.К. за 30 дена, определи мерка притвор од пронаоѓање односно лишување од слобода за Н.Г., а ги прифати и предложените мерки за претпазливост против останатите двајца обвинети”, велат од Кривичен суд.

makfax.com.mk