По објавата на бугарскиот министер Красимир Каракачанов дека некои високи фунционери и пратини од ВМРО-ДПМНЕ, реагираше и подпретседателот на опозициската партија Александар Николоски.

-Огромна АФЕРА со ВАКЦИНИ и обид да се земе ПРОВИЗИИ за истите. Афера од која паѓа и ќе падне Влада.

Што прави Заев? Повикува пријател. Се јавува кај Каракачанов да смислат нешто за ДЕФОКУС. Ама ОЧАЈНИ се не поминува.

Јас друго државјанство освен МАКЕДОНСКО немам! Ама Заеви фирми во Бугарија ИМААТ! реагира потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски на лажните информации за бугарски пасоши објавени од страна на Каракачанов.

Ние се спротиставуваме на распродажбата на македонскиот јазик и историја, Заев не! Тоа е разликата!

А за Каракачанов освен очај нема друг збор… Дали КРАЈОТ вака мириса…, вели Николоски во својата реакција.

Огромна АФЕРА со ВАКЦИНИ и обид да се земе ПРОВИЗИИ за истите. Афера од која паѓа и ќе падне Влада. Што прави Заев?…

Posted by Aleksandar Nikoloski on Thursday, March 11, 2021