Во текот на изминатото деноноќие (13/14.02.2021 година) на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за носење маски, регистрирани се 301 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид 19.