Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски го коментира ставот на универзитетскиот професор Борче Давитковски дека потписите собрани за укинување на Законот за попис не важат.

 

Не колега, ако можам така да те наречам. Не собира Мицкоски потписи, народот се крена! Ова се потписите на народот против таквите слуги на сите власти како тебе. Ви доаѓа крајот па се вознемирувате. Ајде член на твоето семејство ќе остане уште малку да цица од нашите крваво заработени денари. Народот ќе продолжи да се бори и да собира потписи за да може да се ослободи од амебите во општеството. Ве разбирам, но не можам да ве оправдам, му одговори Мицкоски.