На граничниот премин Табановце, кон Србија, поради зголемена фрекфенција на возила, за излез од државата се чека по 40-тина минути, информира АМСМ.

Викендов во Србија се уаптија голем број македонски граѓани за да примат вакцина на пунктовите во Белград и Ниш.

Од АМСМ информираат дека на останатите гранични премини, од македонската страна нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

makfax.com.mk