Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски по повод денешниот празник 23 Октомври, Денот на Македонската револуционерна борба, на својата официјална Фејсбук-страница го честиташе празникот преку објава во која вели:

„И во убави и во тешки времиња, секогаш ВМРО
Вечна да е организацијата, вечна да е Македонија.🇲🇰
Честит празник.“