Хајлајт од синоќешниот собир на СДСМ во Скопје, на кој немаше ниту 1000 членови и симпатизери е настапот на Мирко Попов, кој порача дека тој е хард кор Скопјанец, а за него Скопје е дијагноза.

Но, тоа е е единствениот хајлајт. Во гостување кај Жаре Еден на Еден (оној што испра стотици илјади евра од власта за ток шоуа и за кампањи без да спроведе кампањи) Мирко Попов вели дека би ги запалил сите Цркви.

Претходно, се заканува со убиства, ликвидации, распорување стомаци и слично.

Истиот тој Мирко Попов, само годинава примил десетици илјади евра од владата, град Скопје и МКЦ за неговата ПМГ Колектив, покажуваат податоците од Опен Фајненс. Исто и во 2020 година.

Еве го резултатот од буџетското финансирање на Мирко Попов.

 

И за сето ова, нема никаква реакција од обвинителството.