Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ вечерва направи кус преглед, на сите помали или поголеми општини. Неговиот статус ви го пренесуваме во целост
Накратко, за локалните избори, нека е со среќа:
Данела е подобра од Петре за сите Скопјани
Борче е подобар од Сугаре за сите прилепчани
Вулнет е подобар од Теута за сите тетовчани
Дарко е подобар од Велимир за бутелчани
Пецаков е подобар од Константин за Охрид
Александар е подобар од Дехари за кичевчани
Миле е подобар од Ивица за сите виничани
Таравари е подобар од Бејта за гостиварчани
 Горан е подобар од Делков за Неготино
Орце е подобар од Темелковски за К.Вода
Така е и во Чаир, и во Гази Баба, и во Велес, и во Битола, и во Гевгелија, и во Градско, и во Василево, и во Демир Хисар, и во Ѓорче, и во многу други општини, помали или поголеми