Eксдиректорот на УБК, Сашо Мијалков останува во притвор во затворот „Скопје“ во Шуто Оризари, одлучи Апелацискиот суд, потврдувајќи ја одлуката на Кривичниот суд во Скопје.

Судиите во скопска Апелација на ја прифатија гаранцијата на Мијалков од 10,8 милиони евра, коja ја дадоа три семејни фирми.

Претходно и Вишото обвинителство даде негативно мислење за Мијалков да се брани од слобода до правосилноста на пресудата.

Мијалков кој има две првостепени судски пресуди, е во притвор од 23 февруари.

makfax.com.mk