Младиот Марко Пејчиновски денеска успешно го заврши деветото од планираните десет препливувања на Охридското езеро.

Релацијата Градиште – Трпејца – Охрид, која изнесува 20 километри, Марко ја преплива за 5 часа и 59 минути.

Неговото пристигнување во Охрид може да го погледнете во видеото во продолжение.