Д-р Горан Трајковски во уште една хумана мисија, овој пат да и помогне на малолетна мајка од околината на Скопје која сака да биде со своето чедо од кое била приморана да биде одвоена.

Имено, Маја, како што ја нарекува д-р Трајковски, кога забременила иако малолетна во ниту еден момент не помислила на абортусот како опција. Напротив, Маја на свет донела здраво бебе од кое заради немањето поддршка морала на кратко да се раздели. Девојката за некој ден станува полнолетна и сака повторно да биде заедно со своето чедо.

Семејството не ја прифаќа оваа желба на Маја, па таа препуштена сама на себе е принудена да побара помош од луѓето.

Докторот Горан преку видео побара помош за девојката, а веќе постои и профил за прибирање  средства преку GoFundMe. Погледнето го видеото во кое тој зборува за судбината на Маја и нејзиното бебе, а доколку сакате да донирате и да дознаете повеќе за донациите кликнете тука.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Goran Trajkovski (@doktor.goran)