Македонските навивачи во Букурешт испиле околу 70.000 до 75.000 литри пиво во период од само четири дена
пренесоа романските медиуми. 3500 до 4000 фанови заминаа за Романија, да навиваат за фудбалерите на
Македонија, кои го имаат првиот настап на едно Европско првенство.

За околу 96 часа, Македонците во само пет локали во стариот град испиле 3 цистерни на пиво (25.000 литри собира
една цистерна). Една кригла од 0,5 литри се продава за 15 леи (три евра).

Сè на сè со една груба пресметка, со хотели, пиење, јадење и влезници, Македонците потрошиле околу 1.200.000
евра. Во просек по 300 евра по човек.