Според последните податоци објавени на веб страницата на Државната изборна комисија, до 17 часот правото на глас го оствариле над 40 отсто од гласачите.

Oдносно, гласале 41,31 % според обработени 58,95% проценти од податоците.

Досега вкупно гласале 444.318 гласачи.