Темата на вечерашната вонредна прес-конференција е енергетската криза. Парно за скопјани ќе има, рече премиерот Ковачевски. Во однос на електричната енергија, пак, 85 .000 потошувачи ќе добиваат субвенционирана електрична енергија во износ од 80 проценти. Ќе се субвенциуонираат и сите училишта и здравствени установи со поповолна цена за електрична енергија.

Пред утрешната седница повикувам заедно да се обединиме да ги донесеме законите со кои се одблокираат пари од ЕБРД за надминување на енергетската криза, рече премиерот Ковачевски.

На новинарски прашања Ковачевски рече дека се преговара со Србија за набавка на гас за работа на нашата гасна централа, а тимовите се во тек на преговори. Србија треба финално да каже кој е нивниот став за размена на гас за електрична енергија.