Директорот на ФЗОМ Стево Крстевски, Никица Бачовски, директор на Платежната агенција, Диме Коцев, директор на болницата во Кавадарци… се некои од новите членови на Централниот одбор на СДСМ што е избран попладнево, според информации на „360 степени“ од партијата.

Од актуелните градоначалници, според информациите, во ЦО е избран и Стефан Богоев од Карпош, како и градоначалникот на Валандово, Перо Костадинов…

Од членовите на Владата, во ЦО како нови членови влегуваат вицепремиерот Фатмир Битиќи и министерот за здравство Венко Филипче, кои се споменуваат и како можни нови потпретседатели. Во ЦО остануваат и министерката за образовани Мила Царовска и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, како и Благој Бочварски, министерот за транспорт и врски … Член на ЦО ќе биде и заменик-министерот за финансии Димитар Ковачевски.

Од пратениците, извесен е изборот на Костадин Костадинов за член на ЦО. Во раководството на СДСМ останува и поранешната пратеничка Тања Томиќ…