Во зајакнати сообраќајни контроли на територијата на Град Скопје вчера биле изречени  вкупно 290 казни.

Од нив, 25 се  за возење без возачка дозвола, 8 за технички неисправни и нерегистрирани возила, 28 возачи се казнети за користење мобилен телефон.

Деветмина возачи биле казнети  затоа што поминале на  црвено светло, 30 за непочитување на брзина на движење, 10 за некористење сигурносен појас и 77 казни биле изречени  за непрописно паркирање.

Поради непочитување на сообраќајните правила, казнети се и 21 пешак.

 

makfax.com.mk