По ингформацијата дека во Македонија неконтролирано се увезувало отпадно масло декларирано како мазут и се употребувало во индустриски цели следуваше аларм во средините каде индустријата е посчена дека го употребувала овој еколошки опасен производ.

Градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев на денешната прес конференција побара брза реакција на надлежните институции во врска со користењето на отпадно масло како мазут во Еурониел индустри, а факти објавени во видео направено од ИРЛ.