По пожарите низ целата држава, вечерва гореше и во Скопје.

Гореше нискостеблеста трева кај средното училиште „Димитар Влахов“ во Кисела вода.

Пожарникарите веднаш излегле на терен и како што е соопштено во моментов пожарот е изгаснат.