Посетата на косовската делегација предизвика хаос во Скопје. Уште од раните утрински часови беа блокирани булеварот кај Александар Палас се до безниската во Карпош 3, клучката кај Момин Поток и Илинденска.

Редиците беа  и по неколку километри, па голем број наши сограѓани денеска и задоцнија на работа.

Слушнете го сведоштвото на девојка која за Сител објаснува дека не можела да отиде на погреб кај својот татко.