Премиерот на Македонија, Зоран Заев денеска ги прими вакцините од Фајзер.

Тој се заблагодари на српската помош, со надеж дека ова ќе ги зацврсти односите со народите.

-Ова е помош добрососедска. Ништо не е завршено во оваа година. Како никогаш досега пандемијата докажа дека сме поврзани. Овој настан е резултат на пријателството на народите. Оваа поддршка е израз на традицијата во регионот. Ова ги зацврстува односите со Србија. Вакцините ќе влезат во оперативниот план за вакцинација. Утврдени се приоритетни групи за вакинирање. Благодарам што го помагате нашето јавно здравје , истагна Заев.